Wet DBA moet van tafel

Wet DBA moet van tafel

De wet DBA, de vervanger van de Verklaring Arbeidsrelatie (oftewel VAR), moet van tafel. Dit vinden de 3 belangrijkste belangenorganisaties van het ZZP: ZZP Nederland, PZO en Zelfstandigen Bouw. De organisaties hebben een plan, inclusief begeleidende brief, voorgelegd aan informateur Schippers.

De nieuwe wet moest zogenaamde schijnconstructies binnen het ZZP en het bedrijfsleven tegengaan, maar heeft daarbij veel stof opgeworpen. Bedrijven zijn onzeker over het inzetten van ZZP’ers uit angst voor boetes en naheffingen. Hierdoor lopen ZZP’ers veel werk mis.

ZZP Nederland vindt het aanpakken van schijnconstructies an sich geen slechte zaak, maar is van mening dat de huidige aanpak niet effectief is. Zij wensen dan ook een andere oplossing.

Reacties zijn gesloten.