6.500 extra kredieten voor het MKB

6.500 extra kredieten voor het MKB

Het ministerie van Economische zaken heeft 6.500 extra kredieten beschikbaar gesteld voor het MKB. Dit is mogelijk door een garantstelling van 80% door Economische Zaken, die geleid heeft tot de verstrekking van de lening van de Europese Investeringsbank.

Door deze lening kunnen kleine en middelgrote bedrijven een lening krijgen tot 250.000 euro. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot het ontvangen van coaching en online hulpmiddelen. De financiering is verstrekt aan Qredits Microfinanciering Nederland, die deze weer verstrekt aan de Nederlandse ondernemer. De financiering vormt een onderdeel van een groter initiatief van Economische Zaken, gericht op het vergemakkelijken van het verkrijgen van krediet voor startende én bestaande ondernemers. Zo wordt het ondernemerschap in Nederland gestimuleerd.

Reacties zijn gesloten.