Inkomen zzp een bijverdienste?

Inkomen zzp een bijverdienste?

Er werken in Nederland bijna 1.350.000 mensen als zzp’ers. Voor 60% van deze groep is het inkomen uit het zzp-werk het belangrijkst, terwijl voor 40% een andere inkomstenbron belangrijker is. Dit meldt het CBS vandaag. Ruim 500.000 zzp’ers hebben alleen een ondernemersinkomen. Voor 280.000 zzp’ers is het ondernemersinkomen het belangrijkst, maar ontvangen zij ook nog inkomsten uit andere bronnen, zoals pensioen of een uitkering.

Het zijn vooral werknemers in vaste dienst die ook nog bijverdienen als zzp’er. Van de in totaal 6.100.000 werknemers in Nederland waren dit er 324.000. Ook komt het redelijk vaak voor dat mensen hun pensioen aanvullen met zzp-inkomsten. Dit komt gemiddeld neer op zo’n 6.000 euro. De kleinste groep mensen die bijverdienen met zzp-inkomsten, zijn uitkeringsontvangers. Zij verdienen gemiddeld 2.000 euro bij naast hun uitkering.

Reacties zijn gesloten.