270.00 familiebedrijven in Nederland

270.00 familiebedrijven in Nederland

Nederland is rijk aan 271.790 familiebedrijven. Dit is 70% van alle bedrijven met meer dan 1 persoon in dienst. Dit blijkt uit onlangs gepubliceerde cijfers van het CBS. De top 3 sectoren met de meeste familiebedrijven zijn: landbouw, horeca en bouwnijverheid. In de landbouw is 92% een familiebedrijf en in de horeca 81%. Ook blijkt uit het onderzoek van het CBS dat de meeste familiebedrijven niet meer dan 50 werknemers in dienst hebben.

Als er gekeken wordt naar het aantal vestigingen van familiebedrijven per regio, kan het volgende geconcludeerd worden. In Friesland, Drenthe, Zeeland en Limburg zitten de meeste vestigingen van familiebedrijven, terwijl in Utrecht en Noord-Holland de minste vestigingen van familiebedrijven heeft. Opmerkelijk is de gemeente Eindhoven. Van alle bedrijfsvestigingen in Eindhoven, de vijfde stad van Nederland, is ruim 54% onderdeel van een familiebedrijf.

Reacties zijn gesloten.