Tweede Kamer: late betalingen aan MKB aanpakken

Tweede Kamer: late betalingen aan MKB aanpakken

De Tweede Kamer heeft gestemd over een plan van het CDA dat wanbetalers in het MKB dwingt sneller te betalen. Als bedrijven hun openstaande rekening na 60 dagen nog niet betaald hebben, dienen zij rente te betalen. Dit plan is opgezet omdat het MKB jaarlijks te maken krijgt met 2,5 miljard euro aan achterstallige betalingen. Vooral kleine ondernemingen hebben het hierdoor moeilijk. Zij komen hierdoor in liquiditeitsproblemen, waardoor zij zelf weer met betalingsachterstanden te maken krijgen.

MKB-Nederland heeft inmiddels een zwarte lijst opgesteld van bedrijven die te lang doen over het betalen. Zij ontvangen hier ook een brief over. Ook hebben zij een meldpunt geopend waar bedrijven meldingen van achterstallige betalingen kunnen maken.

Reacties zijn gesloten.